Консултация
Обадете се:+ 359 888 567 406

Wrasse climbing gourami amur pike Arctic char, steelhead sprat sea lamprey grunion. Walleye

Contacts
Location
523 Sylvan Ave, 5th Floor
Mountain View, CA 94041USA

Детайли

oleg-laptev-kddDNv9deBQ-unsplash

Вентилируеми фасади /Еталбонд/

 • КОМПОЗИТЕН МАТЕРИАЛ /ЕТАЛБОНД/

Еталбонда е най-често срещания материал за изпълнение на вентилируеми фасади. Алуминиевите композити /Etalbond, Albond, Elukobond и др./ представляват панели с изключителна здравина, съставени са от основа от полиетилен, слепена двустранно с алум. Ламарини. Свързването помежду им се извършва с прилагане едновременно на механични и химични методи, които гарантират изключително голямата здравина на крайния продукт. Резултатът е изключително здрав лист композитен материал. Масовата дебелина на прилаганите за екстериорни панели е 4 мм. В интериора се прилагат панели с дебелина 3 мм.

За да отговаря на определени проектантски изисквания, може да се произведе и панел с дебелина 6 мм. Композитните материали се отличават с богата гама цветове, лесни са за обработка и монтаж и имат изискан външен вид. Освен в цветове по RAL, композитните панели се изработват в дървесна имитация, имитация на мрамор и камък, огледлна визия и цвят хамелеон, който променя цвета си в зависимост от ъгъла на зрение и светлина. Алум. Композит е изключително устойчив на огъване и обработка, което го прави предпочитан материал за външни облицовки. Монтажът се извършва въру алуминиева подконструкция, което позволява монтаж на изолация от 5 до 12 см под панелите и прави топлоизолационните качества на крайния продукт изключително високи и същевременно достъпни. Панелите са дълготрайни, издържат на силно ветрово натоварване и температурни промени. Това ги прави подходящи за облицовка на всякакви сгради – жилищно строителство, офис сгради, бензиностанции, търговски обекти и д.р. При прилагане върху стари сгради им придават модерен облик, като същевременно предпазват сградата от външните влияния. Често панелите си използват и като декоративни елементи по фасадите на сградите, подходящи са като акцент - за облицоване на колони, обръщане около дограма, первази,  декоративни елементи за слънцезащита, скриване на климатици и др.

Стандартния размер на листовете композитен материал е 1250х3200 мм, но може да се произведе и в по-големи размери по индивидуален проект.

Фирма „Еспехо“ ООД предлага рязане, пробиване, фрезоване, огъване и цялостен монтаж на композитен панел. За всяка поръчка с монтаж, предлагаме изготвяне на индивидуални проекти, съобразени с желанието на клиента и максимална оптимизация на материала.

*Единичните цени в сайта са за стандарни, поддържани на склад цветове. За цвят хамелеон, огледален бонд, имитация на камък и останалите нестандартни цветов се изготвят индивидуални оферти по проект.

ХАРАКТЕРИСТИКА НА МАТЕРИАЛА

Алуминиев композитен панел – Еталбонд (бонд) – има изключителна здравина благодарение на структурата си, алуминиев слой – полиетилен – алуминиев слой, сандвич.

Панела има тази изключителна здравина и устойчивост при запазено ниско тегло (4,2 кг/ 1 кв.м. – 3 мм. дебелина)

Алуминиевият композитен панел има следните параметри:

 • Якост на деламиниране –  >5 N/mm
 • Дебелина на лаковото покритие – полиестер ≥ 16 µm
 • Твърдост – H
 • Устпйчивост на натиск – 2Т без пукнатини
 • Термоустойчивост -50ᵒC/ +70ᵒC
 • Устойчивост на топла вода – без промяна след два часа във вряща вода
 • Киселинна устойчивост – 24 часа в 5% разтвор на Нс1 без проямна
 • Устойчивост на основа – 24 часа в 2% разтвор на NAOH без промяна
 • Устойчивост на разтворители – 100 цикъла на почистване без промяна
 • Цветовете са по RAL стандарт за мат и гланц.HPL

Каталози:

 

 • HPL ФАСАДНИ ОБЛИЦОВКИ

HPL (high pressure laminate) – в буквален превод означава високо пресован ламинат. Това е перфектният материал за покрития, изискващи повишена стабилност и удароустойчивост. Произведени чрез пресоване под високо налягане на многослойно ядро, покрито с декоративна, импрегнирана със смола хартия, те са износоустойчиви, издръжливи и лесни за поддръжка, тъй като не задържат мръсотия. HPL e подходящ за покриване на повърхности от типа на врати и панели за стени, както и повърхности от типа на домашни и търговски работни плотове. Гамата от декори HPL е изключително разнообразна и хармонизирана с колекциите ламинирани и гланцови плочи, даваща неограничени възможности за комбинации между HPL и другите базови плочи от дървесни частици.

HPL e материал с Изключителна устойчивост на температурни влияния, лесни са за монтаж и поддръжка, притежават антибактериални свойства, което ги прави подходящи за приложение практически навсякъде.

Фасадните облицовки от HPL плоскости са новаторски продукт, с чието разнообразие от декори и формати, архитектите дават воля на въображението и таланта си. Високата еластичност и якост при огъване на HPL панелите гарантират издръжливостта на фасадите срещу въздействието на околната среда. Основната функция на облицовъчните HPL панели е екранирането на дъждовните води. От друга страна, ефективността на топлоизолационния слой е гарантирана чрез минималния риск от намокряне и механично увреждане.
HPL плоскостите са с висока плътност и са съставени от ядро, изградено от целулозни нишки. Покрити са с акрилна PVDF смола по специална формула, осигуряваща надеждна и трайна водоустойчива повърхност и устойчивост срещу ултравиолетовите лъчи, което запазва цветовете (в общия случай производителя дава гаранция на материала до 30 години).

Във фасадния инженеринг се използват панели с дебелина 6 мм. Монтажът се извършва върху специална подконструкция, като може да бъдеизвършен с лепене или с нитове.

HPL е материал подходящ и за интериорни решения, декорации, прегради, плотове и др.

Предлагат се едноцветни плочи и плочи в дървесна имитация.

Приложение:

Основното приложение на HPL плоскостите, което фирма „Еспехо“ ООД предлага е облицовка на вентилируеми фасади;
Освен фасаден монтаж правим декоративни елемeнти по фасади и балкони;
(безпроблемно се отстраняват дори графити).

Предимства:
10 години гарантирана трайност на цветовете;
устойчивост на удари и механично износване;
устойчивост на температурни амплитуди от -20°С до +80°С;
лесна поддръжка и устойчивост на агресивни химически агенти;
лесна допълнителна обработка;
доказана функционалност и естетическа стойност при елитни световни архитектурни проекти.

 

 • ФИБРОЦИМЕНТ, КЕРАМИКА, ТЕХНИЧЕСКИ КАМЪК

 

Фиброциментовите плоскости са едни от най-щадящите прородата материали. Екологично чисти, не съдържат примеси и не отделят вредни газове с течение на времето. По време на производството си, плочите се подлагат на висок температурен натиск, което ги прави изключително устойчиви на вредни влияния и негативни условия от околната среда. Фиброциментът е изключително дълготраен материал, който на практика няма ограничение във времето си на експлоатация, не се влияе от влага, вода и UV лъчи.

Приложение:

 • За всякакъв вид външни фасадни облицовки.
 • За преградни стени.
 • Фугирани плоскости за вътрешна и външна декоративна облицовка.
 • За окачени тавани-6 мм
 • За междуетажни плочи и настилки 16 мм
 • В мокри помещения,под фаянсови плочи.
 • За вътрешни декорации с релеф на дърво.
 • За челни дъски и облицовка под стрехи.
 • Оградни елементи.

*Цени за вентилируема фасада от фоброцимент и керамика са дават след запитване на e-mail: espeho_botev@abv.bg