Консултация
Обадете се:+ 359 888 567 406

Wrasse climbing gourami amur pike Arctic char, steelhead sprat sea lamprey grunion. Walleye

Contacts
Location
523 Sylvan Ave, 5th Floor
Mountain View, CA 94041USA

Детайли

joakim-honkasalo-gKMxcHB3U3E-unsplash

Стъклени окачени фасади

Окачените фасади са неизменен елемент на обществените и административни сгради и претърпяват бурно развитие в последните десетилетия. „Окачена” е фасада, която защитава сградата от атмосферните влияния, без да носи товари от конструкцията на сградата. Желанието за максимално оползотворяване на фасадната повърхнина за нуждите на естественото осветление и освобождаването на фасадата от носеща функция водят до богато разнообразие от системи.

Окачените стъклени фасади, които фирма „Еспехо“ ООД предлага са три вид -  капачкова, структурна и смесена:

ОКАЧЕНА КАПАЧКОВА ФАСАДА:

Това е най-масово разпространената стъклена фасада. При нея от външната страна по хоризонтала и/или вертикала се монтира алум. профил /капачка. Носещата конструкция на фасада от този тип е разположена от вътрешната страна. Капачката придава класическа визия. При този тип фасада се монтират стандартни двойни и/или тройни стъклопакети, за които не е необходима допълнителна заливка.

 

ОКАЧЕНА СТРУКТУРНА ФАСАДА:

При този тип стъклена фасада външната порърхност не е разделена от профили, което прави стъклата да стоят в една равнина. Свързани са едно с друго със силиконова фуга, която придава усещане за цялостна стъклена повърхност. Носещите елемснти на фасадата са видими само отвътре. Отвън не се виждат монтажни планки, профили и елементи, което създава изцяло огледален ефект на сградата. При тази фасада се монтират двойни и/или тройни стъклопакети със сътруктурна заливка. Тази особеност трябва да бъде съобразена с метеорологичните условия при монтаж. При монтажът на тази окачена фасада между стъклопакетите се оставят малки фуги, които поемат линейното разширение при температурните колебания. Структурните стъклени фасади са най-енерго ефективните стъклени фасади, поради спецификата на конструкцията и технологията на изпълнение.

 

КОМБИНИРАНА СТЪКЛЕНА ФАСАДА:

При нея се комбинира хоризонтална /или вертикална/ капачка с фуга в другата посока.

В зависимост от предназначението на сградите и проектантските изисквания, окачените фасади се изработват с различни и многофункционални стъкла, които са съобразени с изложението, функционалността и изискванетоз а светлопреминаване.

Наши партньори при производството и монтажа на окачени стъклени фасади са Alumil, Еtem, Rayaers, Altest и др.

За всички окачени фасади разработваме работни проекти.

 

ЗИМНИ ГРАДИНИ И ОСТЪКЛЕНИЯ:

Зимните градини навлизат все повече в модерното жилищно строителство. Те са все по-предпочитани за усвояване на пространство, което да може да бъде използвано целогодишно и същевременно да дава възможност за максимален достъп на естествена светлина. Зимната градина представлява затворено остъклено жилищно пространство с алуминиеви профили и отваряеми части. Най-често това са тераси и веранди. Основна характеристика на зимната градина е стъкленият покрив, който позволява в помещението прониква ествествена светлина и същевременно прави максимално добра топлозиолация, позволява отопление през зимата и защитава от метеорологични условия.

Алуминиевите остъкления със стъклопакет са предпочитан вариант за отопляеми или неотопляеми зимни градини. Конструкцията на заимните градини се прави от фасадни алуминиеви проефили. Покривното остъкляване се прави от стъклопакети с горзо закалено стъкло с минимална дебелина 6 мм и долно ламинирано стъкло с минимална дебелина от 7 мм.

 

ПЛЪЗГАЩИ СИСТЕМИ ЗА ВГРАЖДАНЕ В ОКАЧЕНА ФАСАДА, ЗИМНА ГРАДИНА И САМОСТОЯТЕЛЕН МОНТАЖ:

В зависимост от предпочитанията на клиентите и размерите на отворите, предлагаме различни плъзгащи системи, които могат да се вградят в окачени стъклени фасадаи и зимни градини, могат да се монтират и самостоятелно.

  • Плъзгане с вградена релса ALUMIL SMARTIA M630 PHOS - Минималистичният дизайн на системата и големите остъклени площи допринасят за навлизането на повече естествена светлина; Плъзгащата се система SMARTIA M630 PHOS предоставя минимална видимост на алуминиевия профил. Подходяща е за съвременните архитектурни изисквания, съчетавайки минималистичен дизайн с високи топлоизолационни характеристики. За по-голям комфорт, всички профили на касата могат да бъдат скрити в стената.
  • Плъзгане с повдигане Топлоизолирана система за плъзгане с повдигане ALUMIL SMARTIA S560 -, топлоизолирана, повдигаща се и плъзгаща се система, която се характеризира с високи топлинни характеристики и иновативен дизайн. Изключително подходяща е за конструкции с големи разстояния:
  • Плъзгаща се изолирана система SMARTIA S350 - иновативна и гъвкава изолирана плъзгаща се система с модерен и изчистен дизайн. Благодарение на лесното ѝ конструиране е изключително подходяща за ремонти и реновации.